English
version

Gebruiks-voorwerpen (online)

๐Ÿ‡ช๐Ÿ‡บ BAD- EN BEDDENGOED

Het is heerlijk slapen en afdrogen met de fair trade, biologisch-katoenen dekbedovertreksets en handdoeken van Yumeko. Ik heb een aantal van de producten ontvangen in zakken en zakjes die uitstekende reiscompagnons zijn. Yumeko-producten worden in Nederlandse winkels verkocht en door Europa verzonden.

yumeko.nl

๐ŸŒŽ Cosmetica

Dr. Hauschka heeft een uitgebreide lijn van huidverzorging en make-up met een goed hart:ย “We besteden […] net zoveel aandacht aan de natuur als aan het met elkaar samenleven en samenwerken. Want alleen zo ontstaan crรจmes, lotions, serums, oliรซn, kuren en badoliรซn, die net zo mooi en goed zijn voor de mens als voor onze planeet.” Ik gebruik de heerlijke Rozencrรจme al decennialang.

drhauschka.nl

๐ŸŒ ENVELOPPES

Stevige enveloppes met zelfklevende sluiting, die de eigenaren โ€” woonachtig in de Verenigde Staten โ€” opsturen in een milieuvriendelijke verpakking.

etsy.com

๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ธ GEURNEUTRALISEERDER

Deze milieuvriendelijke verstuivers zijn bijzonder effectief: ze geven badkamer, lakens, klerenkast en schoenen de lekkere geur van lavendel โ€” dat van nature ontsmettend is. The friendly people van Way Out Wax, dat in het noord-oosten van de Verenigde Staten huist, versturen de flesjes in milieuvriendelijke verpakking.

wayoutwax.com

๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ธ Kaarsen

GoodLight levert kaarsen gemaakt van non-GMO palmwas en loodvrije lonten in aluminium houders en recycled papier. GoodLight is led van de Roundtable on Sustainable Palm Oil en van 1% for the Planet.

goodlightcandles.com

๐ŸŒŽ Make-Up Remover

De make-up remover van Aveda, een milieubewust bedrijf dat in winkels wereldwijd verkoopt, bevalt me al jaren uitstekend. Bovendien zit het product in een flesje dat grotendeels uit recycled plastic bestaat.

aveda.com

๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ธ Nagellakverwijderaar

Onder de uitstekende verzorgingsproducten van Karma Organic is een gifvrije nagellakverwijderaar die zeer effectief is.

karmaorganicspa.com

๐ŸŒ Notitieboeken

SukhamWomenscraft verkoopt schriften die vrouwen op het platteland van Bangladesh vervaardigen uit milieuvriendelijke materialen. Door daar bij het bestellen een verzoek om te sturen, ontving ik een abrikoos-kleurig en een blauw exemplaar in dezelfde verzending. Zalig zacht papier!

AboutBlanks verkoopt notitieboeken van FSC-gecertificeerd papier die oude boekkaften als voor-en achterkant hebben.

etsy.com
about-blanks.com

๐ŸŒ Ritsen

Zipper Shipper, een familiebedrijf gevestigd in de Verenigde Staten, heeft ritsen in alle soorten, kleuren en maten. Het heeft mijn gouwe ouwe winterjas een nieuw leven gegeven.

zippershipper.com

๐ŸŒŽ Rozenkwartsroller

Solaris verkoopt verschillende soorten instrumenten om het gezicht mee te verjongen, gebaseerd op eeuwenoude rituelen, op een zo milieubewust mogelijke manier. Ik gebruik de rozenkwartsroller met veel plezier.

solarislabny.com

๐ŸŒŽ Scheermesjes

Scheermesjes die jarenlang meegaan, gemaakt van gerecyclede yoghurtbakjes! Preserve, een bedrijf dat gebaseerd is in de Verenigde Staten, verstuurt zijn verzorgingsproducten over de hele wereld.

preserve.eco

๐ŸŒ SPEELGOED-RACEAUTO

Cool cadeau, handgemaakt in de Verenigde Staten met oude blikjes.

etsy.com

๐ŸŒ VISITEKAARTJES

Deze visitekaartjes worden gemaakt van oude t-shirts! Je kunt gebruik maken van je eigen ontwerp of van sjablonen aangeboden op de site. De kaartjes worden geprint in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

moo.com

๐Ÿ†• ๐Ÿ‡ณ๐Ÿ‡ฑ ๐Ÿ‡ง๐Ÿ‡ช Wattenschijfjes

Wasbare wattenschijfjes van bamboe die zalig zacht zijn. In de was worden de meeste weer krakend wit; de rest wordt dat na een handwas met kokend water. Kleine moeite, groot plezier!

myfoodways.nl

๐Ÿ†• ๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ธ WC-papier

Het klimaatneutrale wc-papier van Rebel Green is gemaakt van bamboe en suikerriet. Het is zowel online als in veel winkels te verkrijgen. Rebel Green doneert een deel van zijn winst aan milieubewuste doelen.

rebelgreen.com

๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ธ ZONNEBRANDOLIE

Deze koraal-vriendelijke zonnebrandolie, die wordt verkocht in winkels door de gehele Verenigde Staten, is gemakkelijk aan te brengen, ruikt tropisch en beschermt opperbest.

albabotanica.com