English
version

Verenigde Staten

🗽 CLAY

Een klein, warm restaurant op een hoek vlakbij de metro in Harlem dat van lokale, seizoensgebonden ingrediënten feestelijke gerechten maakt.

claynyc.com
yelp.com

🗽 Crave Fishbar

Een top restaurant dat lokaal gevangen, duurzame vis én lekkere veganistische gerechten in de aanbieding heeft. Ik ben in de Crave Fishbar in Midtown East geweest, waar binnen een feestelijke sfeer heerst en het goed toeven is op het terras. Er is ook een locatie in de Upper West Side.

cravefishbar.com
yelp.com

🗽 DIG INN

Deze keten met locaties in New York en Boston presenteert simpel, smakelijk eten met een goed hart: biologisch, seizoensgebonden, van boerderij tot tafel en van neus tot staart. Je kunt het eten binnen nuttigen of mee naar buiten nemen.

diginn.com
yelp.com

🗽 LE BOTANISTE

De verschillende vestigingen van Le Botaniste (o.a. in Soho) zijn ingericht als ouderwetse apotheken — en CO2-neutraal. Ze bieden uitstekend biologisch, glutenvrij, veganistisch eten dat ook geschikt is voor mensen die de paleo-principes volgen. Zo vervangt de vriendelijke bediening graag de rijst van het “Tibetan Mama”-gerecht met bloemkool. En heel slim zet Le Botaniste flessen water en glazen op tafel, zodat er niet (zoals in de meeste VS-restaurants) constant bediening langsloopt om meer water aan te bieden dan je wilt, wat later ongetwijfeld weggegooid zal worden. Lang leve Le Botaniste!

lebotaniste.us
yelp.com

🇺🇸 NAKED OYSTER

Dit super restaurant in het stadje Barnstable op het eiland Cape Cod schotelt verantwoord gevangen vis voor.

nakedoyster.com
yelp.com

🆕🗽Palo Santo

Dit knusse restaurant in Park Slope beschrijft zijn cuisine als, “Pan-Latin Cooking in a Brooklyn Brownstone”. Het heerlijke eten is van verantwoorde afkomst: grasgevoerd vlees, scharrelkippen, duurzaam gevangen vis en lokale, seizoensgebonden groenten.

palosantorestaurant.com
yelp.com

🗽 PAPILLES

Een charmant Frans restaurantje dat aan een van de leukste straatjes van de East Village ligt. Het legt zich toe op biologisch, seizoensgebonden, lokaal eten met delicieus resultaat.

papillesrestaurant.com
yelp.com

🗽 RIVERPARK

Dit glamoureuze restaurant in de Manhattan-buurt Kips Bay zit verstopt in een toren tussen First Avenue en de FDR Drive; het heeft een terras met schitterend uitzicht over de East River. Veel van ingrediënten komen van een boerderij die op een steenworp van de keuken ligt. Mocktails (rocktails!) worden geserveerd met een papieren rietje.

riverparknyc.com
yelp.com

🗽 THE MARSHAL

Dit voortreffelijke restaurant in Hell’s Kitchen, waar je ook op het terras aan 10th Avenue kunt zitten, draait op windenergie!

the-marshal.com
yelp.com

🗽 VILLANELLE

Top restaurant net onder Union Square wiens gerechten milieuverantwoord zijn en bijna allemaal glutenvrij kunnen worden gemaakt.

villanellenyc.com
yelp.com