English
version

Nederland

Brand Mission

Mooie winkel aan de Amsterdamse Haarlemmerstraat die ook een filiaal aan de Zijlweg in Haarlem heeft. BrandMission verkoopt duurzame mannen- en vrouwenkleding, schoenen en (woon-)accessoires plus biologische cosmetica.

brandmission.nl

GEITENWOLLENWINKEL

Deze winkel verkoopt kleren en accessoires die gemaakt zijn van biologisch, fair trade en veganistische materialen. Ik heb er milieuvriendelijke panties gekocht van het merk Swedish Stockings.

geitenwollenwinkel.nl

SPIEGEL

In deze winkel aan de Spiegelstraat in Amsterdam kun je leuke, milieubewuste cadeaus vinden: een koffiebeker met een coole afbeelding van de stad, een graffiti-theedoek van biologisch katoen, een etui gemaakt van stofresten… Full disclosure: een goede vriendin van mij is de eigenaar van deze winkel.

spiegelamsterdam.nl

THRIFT SHOP

Een vintage-winkeltje van het beste soort: ziet er goed en georganiseerd uit en verkoopt (ook via Instagram) zowel goedkope als dure kleren, allemaal zorgvuldig uitgezocht. Full disclosure: dit winkeltje, dat aan de Albert Cuypstraat in Amsterdam ligt, is mede opgericht door een achternicht.

thriftshop.amsterdam