English
version

Verenigde Staten

🗽Couture du Jour

Fantastisch vintage-winkeltje met bijzonder redelijke prijzen. De eigenaar, een coole vrouw die aan voorstellingen op Broadway heeft meegedaan, is zo met het milieu begaan dat de Couture du Jour-tassen van recycled papier zijn. Ik heb in dit keldertje langs 44th Street een prachtige baljurk gevonden, een Gucci-riem, een Wolford-ensemble…

couturedujournyc.com

🗽East Village Organic

In deze fijne supermarkt — waar, toen ik er gisteren was, heerlijke jazz werd gedraaid — worden uitsluitend biologische producten verkocht. Je kunt er de meest lekkere paleo-verantwoorde en veganistische snacks vinden en er is een juice bar.

 

yelp.com (bij gebrek aan website van het bedrijf zelf)

🗽Foragers

Deze biologische supermarkt en wijnwinkel, hartje Chelsea, doet zijn naam “Verzamelaars” eer aan: er liggen iedere keer weer andere bijzondere en lekkere producten in de schappen.

foragersmarket.com

🗽 HOUSING WORKS

Een van de manieren waarop deze fantastische organisatie zich toelegt op mensen met HIV/AIDS is door tweedehandskleren te verkopen in locaties op Manhattan en in Brooklyn. Ik heb er talloze kledingstukken van uitmuntende merken zoals Betsey Johnson, Diane Von Fürstenberg en Nanette Lepore voor een prikkie op de kop getikt.

housingworks.org

🗽New London Pharmacy

Deze drogisterij in Chelsea heeft als missie om zoveel mogelijk gezondheid te leveren met medische dienstverlening, homeopathie en natuurlijke geneesmiddelen. Verkoopt ook milieubewuste artikelen zoals gifvrije nagellak en makeup.

newlondonpharmacy.com

🇺🇸 ROOM AND BOARD

Milieubewuste meubelwinkel met meerdere vestigingen in de Verenigde Staten.

roomandboard.com

🗽The Missing Link

Dit winkeltje in het souterrain van het Showplace Antique + Design Center in Chelsea verkoopt talloze vintage manchetknopen — een onuitputtelijke bron van mooie “Cufflinks, Studs & Men’s Accessories”.

missinglinknyc.com

🇺🇸 WEST ELM

In deze keten van eco-verantwoorde interieurwinkels in de Verenigde Staten “your purchase has the power to create positive change”.

westelm.com